طراحی سایت فروشگاهی

10 - طراحی سایت فروشگاهی

طراحی سایت فروشگاهی در دورانی که همه‌چیز را می‌توان اینترنتی به فروش رساند، یکی از مهم‌ترین نیازهای فروشندگان است. در زندگی امروز کسب‌وکارهای اینترنتی گسترش زیادی پیدا کردند. دیگر برای خرید کالای مدنظرمان نیاز نیست به‌صورت حضوری به فروشگاه‌ها برویم یا به این خاطر که فروشگاه و مغازه‌ای نزدیکمان نیست از خرید خود منصرف بشویم.

گسترش اینترنت به ما کمک کرده است تا هرچه را لازم داریم، به‌راحتی از فروشگاه‌های اینترنتی خریداری کنیم. اگرچه خرید اینترنتی مزایا و معایبی دارد اما موضوع این مقاله چگونگی خریدهای اینترنتی نیست.

11 - طراحی سایت فروشگاهی

خرید آنلاین از سایت‌های فروشگاهی

در این مطلب می‌خواهیم به چگونگی طراحی سایت فروشگاهی و مزایا و معایب آن‌ها بپردازیم. اگر یک فروشگاه اینترنتی می‌خواهید و نیاز به راهنمایی دارید، در ادامه با ما همراه باشید.

انواع روش های طراحی سایت فروشگاهی

سایت‌ها را به روش‌های مختلفی می‌توان طراحی کرد. کاربرد سایت، حجم استفادۀ کاربران از سایت، بودجۀ کارفرما و… ازجمله عوامل تعیین‌کنندۀ روش طراحی سایت هستند. برای سایت‌های فروشگاهی که حجم زیادی از کاربران و داده‌ها را باید پشتیبانی کند، استفاده از یک سایت اختصاصی کاربردی است.

اما طراحی یک سایت اختصاصی خوب و کاربردی هزینۀ بالایی دارد. نگه‌داری و به‌روزرسانی این سایت‌ها هم بسیار هزینه‌بر هستند. اگر در آغاز کار هستید و هنوز بودجۀ کافی برای طراحی و نگه‌داری از سایت اختصاصی را ندارید، بهترین گزینه طراحی سایت با CMSها است.

سیستم‌های مدیریت محتوا یا همان CSM (Content management system) یکی از روش‌های طراحی انواع سایت‌ها به‌ویژه سایت‌های فروشگاهی است.

وردپرس (WordPress)، پرستاشاپ (PrestaShop)، مجنتو (Magento) و… ازجمله CMSهایی هستند که برای طراحی سایت می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم. طراحی سایت با CSM و نگه‌داری آن آسان است و همه به‌راحتی می‌توانند صاحب یک سایت فروشگاهی خوب و به‌صرفه شوند.

در این مطلب طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس و افزونۀ ووکامرس را بررسی می‌کنیم که از روش‌های پرکاربرد و مقرون‌به‌صرفه برای طراحی سایت فروشگاهی هستند.

20 - طراحی سایت فروشگاهی
وردپرس و ووکامرس در طراحی سایت فروشگاهی

وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز است. سیستم‌های مدیریت محتوا درواقع نرم‌افزارهای قدرتمندی هستند که خدمات ساخت انواع سایت‌ها را به کاربران مختلف ارائه می‌کنند. در آغاز کار، وردپرس وبلاگ‌ها را میزبانی می‌کرد؛ اما پس از گذشت مدتی وبلاگ‌ها به حاشیه رفتند و سایت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار شدند.

اما طراحی یک سایت به دانش برنامه‌نویسی نیاز داشت و همۀ افراد نمی‌توانستند به‌راحتی سایت خود را بسازند. از طرفی همۀ افراد توانایی طراحی سایت را نداشتند و از طرفی هزینۀ طراحی سایت و بعدازآن نگه‌داری از سایت زیاد بود.

در اینجا بود که صاحبان و خالقان وردپرس تصمیم گرفتند وردپرس را از یک میزبان وبلاگ به بستری برای طراحی انواع سایت‌ها تبدیل کنند. وردپرس از اولین نرم‌افزارهایی است که امکان طراحی سایت برای همۀ افراد را به وجود آورد.

برای طراحی سایت فروشگاهی در وردپرس نیازی به دانش برنامه‌نویسی ندارید اما اگر بلد باشید قطعاً در آینده برایتان مفید خواهد بود. متن‌باز بودن وردپرس باعث شده است که افراد بسیاری در سراسر دنیا بتوانند برای آن افزونه‌ها، پلاگین‌ها، ماژول‌ها و… را طراحی کنند.

این مسئله هم باعث شده است تا ساختن هرگونه سایتی ازجمله سایت‌های فروشگاهی روی بستر وردپرس به‌راحتی امکان‌پذیر باشد.

مزایای وردپرس در طراحی سایت

وردپرس یک بستر طراحی سایت است که بیش از نود درصد امکانات آن به‌صورت رایگان در اختیار کاربران در تمام دنیا قرار دارد. به همین خاطر همۀ افراد می‌توانند به‌سادگی سایت خود را بر بستر وردپرس طراحی کنند.

گفتیم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز است. متن‌باز بودن وردپرس برای همۀ برنامه‌نویسان و متخصصان و مدرسان دنیا این امکان را فراهم کرده است که بتوانند با روش‌های مختلف به گسترش و توسعۀ این بستر کمک کنند. هزاران هزار افزونه و پلاگین مفید و رایگان توسط برنامه‌نویسان سراسر دنیا برای وردپرس نوشته شده است. این مسئله باعث کاهش هزینه‌های طراحی سایت شما خواهد شد.

برای یادگیری وردپرس به‌راحتی می‌توانید منابع رایگان آموزشی باکیفیتی در سراسر وب پیدا کنید و سایت فروشگاهی خودتان را طراحی کنید بدون اینکه هزینۀ زیادی برای آموزش طراحی سایت داشته باشید.

سایت‌هایی که روی وردپرس طراحی می‌شوند قابلیت سئو پذیری خوبی دارند. علاوه بر این اگر دانش تخصصی سئو ندارید، افزونه‌هایی مانند یوست و رنک‌مث به بهبود سئوی سایت فروشگاهی شما کمک بسیاری می‌کند.

سایت‌های وردپرسی قابلیت توسعه‌پذیری خوبی هم دارند. پس اگر درآیندِ حجم کاربران و داده‌های شما زیاد شد، نیازی نیست نگران سرعت سایت و کیفیت انتقال داده‌ها باشید.

هزاران افزونه و پلاگین و… در بستر وردپرس باعث شده تا هم امنیت سایت‌های وردپرسی به‌خوبی تأمین شود و هم تجربۀ کاربری خوبی برای کاربران وردپرس فراهم شود. می‌توان گفت تقریباً برای هر چیزی که در ذهن دارید یک افزونۀ کاربردی در وردپرس پیدا می‌شود که احتمالاً رایگان هم هست.

مزایا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد وردپرس به شکلی است که با استفاده از آن می‌توانید سایتی مشابه آمازون و علی‌بابا طراحی کنید!

معایب وردپرس برای طراحی سایت

همۀ مزایایی که برای سایت‌های وردپرسی برشمردیم، ممکن است به معایب آن نیز تبدیل شود. برای مثال متن‌باز بودن وردپرس اگرچه باعث توسعه و رایگان بودن طراحی سایت بر بستر وردپرس می‌شود اما درعین‌حال باعث می‌شود نظارت زیادی نتوان روی ابزارها، قالب‌ها، افزونه‌ها و… داشت. به همین دلیل کاربران باید در انتخاب و استفاده از این ابزارها، به‌ویژه اگر رایگان هستند، خیلی بیشتر دقت کنند.

استفادۀ زادی از قالب‌ها و افزونه‌ها و… اگرچه تجربۀ کاربری بهتری را برای سایت‌های وردپرسی و فروشگاهی به وجود می‌آورد اما در استفادۀ بلندمدت باعث سنگین شدن سایت و کند شدن عملکردهای آن می‌شود.

البته خبر خوب این است که این مشکلات حل نشدنی نیستند. با کمک برنامه‌نویسان و بهینه کردن سایت می‌توان این مشکلات و ایرادها را به‌صورت پایداری رفع کرد. اگرچه این کار نیازمند صرف هزینه است اما هزینه‌های آن کمرشکن و خیلی بالا نیست.

ووکامرس

ووکامرس (WooCommerce) یک پلاگین است. پلاگین (Plug-in) برنامه‌ای است که بر بستر برنامۀ اصلی سوار می‌شود تا فعالیت در آن را ساده‌تر کند و امکانات بیشتری ارائه دهد. پلاگین ووکامرس مخصوص فروشگاه‌ها است. با نصب ووکامرس روی سایت وردپرسی خود می‌توانیم از امکانات مناسب این پلاگین در سایت فروشگاهی خود استفاده کنیم.

به‌جز ووکامرس پلاگین‌های فروشگاهی بسیاری در وردپرس وجود دارد؛ اما ووکامرس به دلیل ویژگی‌هایی که دارد یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین پلاگین‌های فروشگاهی است.

ووکامرس در سال 2011 وارد بازار شد اما این پلاگین ویژگی‌های کاربردی داشت که باعث شد تا سال 2014 بیش از سی صد و هشتاد و یک سایت توسط آن راه‌اندازی شود و ووکامرس را به یکی از بهترین پلاگین‌های فروشگاهی در وردپرس تبدیل کند.

امکانات بسیار زیاد ووکامرس برای فروشگاه‌ها اینترنتی و همچنین انعطاف این پلاگین در ارائۀ خدماتش باعث شده تا بیش از سی درصد سایت‌های فروشگاهی با ووکامرس طراحی شوند.

مزایای ووکامرس در طراحی سایت

ووکامرس یکی از پلاگین‌های وردپرس است؛ پس عجیب نیست که مانند وردپرس به‌راحتی نصب و قابل استفاده شود. همچنین ووکامرس قابلیت سفارشی‌سازی هم دارد.

این پلاگین تم‌های زیادی دارد. برای همین به‌احتمال بسیار زیاد می‌توانید مطابق سلیقۀ خودتان تم یا قالب مدنظرتان را پیدا کنید و روی سایت فروشگاهتان قرار دهید. بعضی از تم‌ها و قالب‌های ووکامرس رایگان و بعضی دیگر غیر رایگان هستند.

در پلاگین ووکامرس هم مانند وردپرس امکان فروش هر نوع کالایی هست. فرقی نمی‌کند کالای شما فیزیکی، دیجیتال یا رابطه‌ای باشد؛ متناسب با نوع فروشگاهی که مدنظرتان است می‌توانید قالب ووکامرسی مطابق با آن را هم پیدا کنید. روش‌های پرداخت و ارسال کالا در ووکامرس هم بسیار متنوع است که می‌توانید مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید.

ووکامرس همچنین این امکان را هم به شما می‌دهد تا بتوانید حساب مشتری‌هایتان را مدیریت کنید و ظاهر سایت را به‌تناسب نیاز خود تغییر دهید.

21 - طراحی سایت فروشگاهی
خرید از فروشگاهی‌های اینترنتی

معایب ووکامرس در طراحی سایت

اما ووکامرس با تمام خوبی‌هایی که دارد، معایبی هم دارد. ووکامرس برای سایت‌های فروشگاهی که محصولات زیادی دارند چندان مناسب نیست. این پلاگین در سایت‌هایی با محصولات زیاد، کند می‌شود و بهینه‌سازی و سایت را کاهش می‌دهد. این مسئله هم در بلندمدت بر تجربۀ کاربران در استفاده از سایت فروشگاهی شما تأثیر منفی می‌گذارد.

نکتۀ منفی دوم داشبورد پیچیدۀ ووکامرس است. یکی از نکات مثبت سایت‌های وردپرسی استفادۀ آسان و سادۀ آن‌ها از سایت‌های وردپرسی است.

اما ووکامرس داشبورد پیچیده‌ای دارد که یادگیری آن سخت و زمان‌بر است. ازآنجایی‌که اغلب کاربران سایت‌های وردپرسی افراد غیرمتخصص هستند، به همین خاطر این داشبورد نه‌چندان آسان تجربۀ خوبی برای آن‌ها به وجود نمی‌آورد.

هزینۀ طراحی انواع سایت فروشگاهی

قیمت طراحی یک سایت به عوامل گوناگونی بستگی دارد. نوع CMS استفاده شده برای طراحی سایت، ظاهر سایت و عناصر فیزیکی استفاده‌شده در آن، امنیت سایت، کیفیت هاست، زبان‌های استفاده‌شده در سایت، سئوی سایت، قالب استفاده‌شده در سایت و… همگی از عواملی هستند که در هزینۀ طراحی سایت فروشگاهی تأثیرگذارند.

اما به‌طورکلی کف هزینۀ یک سایت فروشگاهی ساده با CMS وردپرس که توسط یک فرد متخصص و باتجربه اجرا شود، چیزی در حدود ده تا دوازده میلیون تومان خواهد بود.

این هزینه ممکن است بسته به شهر و عوامل دیگر متغیر باشد. برای همین پیش از سفارش طراحی سایت فروشگاهی حتماً با یک فرد آگاه مشورت کنید تا متحمل هزینه‌های اضافی نشوید.

سخن آخر

در این مطلب به شما توضیح دادیم که طراحی سایت فروشگاهی چگونه است و چه روش‌هایی دارد. از میان روش‌های گوناگون طراحی سایت، طراحی با وردپرس و پلاگین ووکامرس را توضیح دادیم و از مزایا و معایب آن‌ها گفتیم.

از خواندن نظرات شما بسیار خوشحال می‌شویم. لطفاً پیشنهادها و دیدگاه‌هایتان را در بخش نظرات برایمان بنویسید.

قیمت پکیج های طراحی سایت فروشگاهی

پکیج برنزی فروشگاهی

طراحی سایت با وردپرس
تومان 15،000،000 به همراه هاست و دامنه یک ساله
  • سئو حرفه ای تمام صفحات
  • گوگل وب مستر
  • نقشه سایت
  • گوگل تگ منیجر
  • گوگل آنالاتیکس
  • دامنه یک ساله .com
  • 3 گیگ هاست لینوکس
  • کاملا ریسپانسیو
  • سیستم کامل فروشگاهی
  • درگاه پرداخت زرین پال
  • آپلود 10 محصول به همراه عکس و توضیحات
  • استفاده از بهترین قالب آماده با ده ها طراحی مختلف
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

پکیج نقره ای فروشگاهی

طراحی سایت با وردپرس
تومان 26،000،000 به همراه هاست و دامنه یک ساله
  • سئو حرفه ای تمام صفحات
  • گوگل وب مستر
  • نقشه سایت
  • گوگل تگ منیجر
  • گوگل آنالاتیکس
  • دامنه دو ساله .com
  • 5 گیگ هاست لینوکس
  • کاملا ریسپانسیو
  • سیستم کامل فروشگاهی
  • درگاه پرداخت زرین پال و بانک مد نظر کارفرما
  • آپلود 25 محصول به همراه عکس و توضیحات
  • افزونه حرفه ای سئو پریمیوم یک ساله
  • تماس مستقیم روی واتس اپ
  • نمایش پست های اینستاگرم روی سایت
  • ویرایش اختصاصی قالب طبق درخواست کارفرما
  • استفاده از بهترین قالب آماده با ده ها طراحی مختلف
  •  
  •  

پکیج طلایی فروشگاهی

طراحی سایت با وردپرس
تومان 57،000،000 به همراه هاست و دامنه یک ساله
  • سئو حرفه ای تمام صفحات
  • گوگل وب مستر
  • نقشه سایت
  • گوگل تگ منیجر
  • گوگل آنالاتیکس
  • دامنه پنج ساله .com
  • 10 گیگ هاست لینوکس
  • کاملا ریسپانسیو
  • سیستم کامل فروشگاهی
  • درگاه پرداخت زرینپال، بانک و کریپتو
  • آپلود 50 محصول به همراه عکس و توضیحات
  • افزونه حرفه ای سئو آلتیمیت
  • تماس مستقیم روی واتس اپ
  • نمایش پستهای اینستاگرم روی سایت
  • ویرایش اختصاصی قالب طبق درخواست کارفرما
  • طراحی قالب سایت طبق درخواست کارفرما از پایه
  • اپلیکیشن اختصاصی اندروید و آیفون